dinsdag 14 februari 2012

Pauw & Witteman


Het is de namiddag van 8 februari, een paar uur voor de vergadering van de rayonhoofden. Een redactiestagiaire van Pauw & Witteman zoekt contact met ons. Ze wil meer informatie over ons initiatief. Even later spreekt ze met onze persvoorlichter. Wie, wat, hoe en waarom. Kortom de bekende vragen. Daarnaast een heel belangrijke: "Zijn er ook bekende Nederlanders die jullie comité steunen?". We begrijpen de vraag, bekende namen scoren. Ons antwoord is duidelijk. We geven natuurlijk geen informatie over personen die net als wij tegen de elfsteden-hype zijn. Desondanks vraagt ze of wij 's avonds om tien uur in Amstelredam kunnen zijn. Ze bereiden een uitzending voor die geheel over de tocht gaat. Er zijn twee scenario's: deze gaat door, of hij gaat niet door. Dit als tijdens de persconferentie blijkt dat de ijs-blokhoofden besluiten dat de waanzinnigenrit er niet komt. Afgesproken wordt dat er in de vooravond weer contact zal zijn.

Rond kwart over zeven, nog voor het verlossende woord uit het noorden, komt het bericht dat we de uitzending niet zullen halen. Het ziet er naar uit dat de schaatsexpeditie niet doorgaat. Jeroen en Paul gaan nog wel over schaatsen babbelen, maar niet de hele uitzending. Om acht uur zien we het verlossende woord uitgesproken worden op televisie. 

Onze verbazing is dan ook groot dat het late-avond-programma helemaal volzit met mensen die 'het niet doorgaan' nog maar eens herkauwen. We hadden even de hoop dat er één programma het lef zou hebben om ook eens een tegengeluid te laten horen. Een verschillig geluid in een VARA-programma zogezegd. Als er weer eens massahysterie ontstaat over een elfgemeentenrit in Friesland, en Pauw en Witteman nog bestaat, hopen we dat zij (of de redactie) méér lef hebben dan dit jaar. Nu hobbelden ze achter de mediahype aan als laffe, tandenloze schoothondjes. En of de kijkers nu zaten te wachten op drie avonden lang hetzelfde programma?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten